Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η "κόκα κόλα" για τον οργανισμό μας... (video)


Δείτε τι μπορεί να κάνει μία "κόκα κόλα" σε ένα αυγό μέσα σε 365 ημέρες. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στον οργανισμό μας και το στομάχι μας!








ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Φωσφορικό οξύ:


    *  Διαβρώνει την οδοντοστοιχία και συνεχίζει να αποσυνθέτει τα δόντια για ώρα, μετά την κατανάλωση της Coca cola
    * Διαβρώνει την γαστρική επένδυση του στομαχιού και διαταράσσει την πεπτική λειτουργία.
    * Όταν συνδυάζεται με ζάχαρη και διοξείδιο του άνθρακα διαταράσσει την αναλογία ασβεστίου / φωσφόρου στο σώμα, με αποτέλεσμα την διάλυση του ασβεστίου από τα οστά, καθιστώντας τα πιο εύθραυστα.

Ανθρακούχο νερό:

    *  προκαλεί δυσπεψία, φούσκωμα, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση και ουρητικά προβλήματα.
    * μειώνει κατά 25% την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα, για έως και 3 ώρες μετά την κατανάλωση.
    * η κατανάλωση μερικών κουτιών ημερησίως στερεί το σώμα από το οξυγόνο, ώστε να διαταράσσεται η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Καφεΐνη:

    *  προκαλεί αϋπνία, καρδιακές αρρυθμίες και αύξηση του ενδεχομένου στεφανιαίας καρδιακής νόσου.
    * αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα ουρά αυξάνοντας και το ενδεχόμενο της οστεοπόρωσης.
    * προκαλεί αφυδάτωση, (ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ζάχαρη) επιβαρύνοντας το πεπτικό σύστημα και τα νεφρά.

Ζάχαρη:

Ένα κουτάκι Coca cola περιέχει ολόκληρη την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα θερμίδων από ζάχαρη (ίση με 10 κουταλάκια του γλυκού).

Ασπαρτάμη ( υποκατάστατο ζάχαρης, βασικό συστατικό των αναψυκτικών διαίτης) :
Είναι αναμφισβήτητα καρκινογόνα και έχει συνδεθεί με τόσες ασθένειες και οργανικές δυσλειτουργίες που είναι αδύνατον να απαριθμηθούν όλες εδώ. Συμπεριλαμβάνουν:
αποπληξίες, σπασμούς, κατάθλιψη, απώλεια μνήμης, αλλοίωση της όρασης, σοβαρές προσβολές άγχους, αρρυθμίες, εμμηνορροϊκά προβλήματα και προβλήματα ρύθμισης του σακχάρου και του αίματος.

H Coca-Cola:
(η οποία παράγει και άλλα αναψυκτικά, όπως Fanta, Sprite):

    * Χρησιμοποιεί τεράστιους διαφημιστικούς προϋπολογισμούς (πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 1999), για να εμφυτεύσει την εικόνα της στο υποσυνείδητό μας.
    * Έχει κλείσει συμφωνίες με σχολεία στο Τέξας, χρηματοδοτώντας τα για να ενθαρρύνουν τους μαθητές τους να πίνουν τα αναψυκτικά της εταιρίας (γνωρίζοντας πως τα παιδιά έχουν 65 χρόνια αγορών μπροστά τους). Τα τελευταία 10 χρόνια έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών που καταναλώνουν αναψυκτικά.,
    * Κάθε δευτερόλεπτο, πάνω από 9.000 προϊόντα Coca Cola καταναλώνονται παγκοσμίως.
    * Η Coca-Cola προσπαθεί να ασκεί έλεγχο στις πληροφορίες περί δημόσιας υγείας. Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες η υγεία ενός ατόμου επηρεάζεται αρνητικά όταν η ζάχαρη αποτελεί πάνω από 10% της διατροφής του, ένας συνασπισμός εταιριών, συμπεριλαμβανομένης της Coca-Cola, χρησιμοποίησε διασυνδέσεις για να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να αποσύρει τη χρηματοδότηση που παρείχε στον Οργανισμό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου