Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Το κλίμα είναι καλό στην εθνική, μπορούμε πολλά...»

«Το κλίμα είναι καλό στην εθνική, μπορούμε πολλά...»


Ο Παντελής Καφές δεν συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση στα προκριματικά του Euro 2012. «Η ομάδα θέλει να παλεύει για το καλύτερο που μπορεί», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο μέσος της ΑΕΚ. «Πολύ καλό το κλίμα στην Εθνική. Τιμή που αγωνίζομαι και πάλι με το εθνόσημο», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Παντελής Καφές μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

Για τη χθεσινή φιλική νίκη επί του Καναδά:«Στο χθεσινό φιλικό ο Καναδάς ήταν ένας αξιόμαχος αντίπαλος, αλλά κι εμείς είχαμε κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι μας. Στόχος είναι να έχουμε μεγαλύτερα καλά διαστήματα. Στο πρώτο μέρος ήμασταν κάπως μουδιασμένοι, ο Καναδάς αμυνόταν καλά και δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις. Στην επανάληψη, με την αλλαγή του συστήματος, πιέσαμε τους αντιπάλους και χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Πιστεύω πως το 1-0 ήταν μικρό σκορ για την απόδοσή μας. Όπως και να έχει, ήταν ένα πολύ καλό τεστ για τη συνέχεια».

Για τον περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας με την Εθνική: «Είμαι σίγουρος πως και ο προπονητής θα ήθελε να μας έχει περισσότερο καιρό στη διάθεσή του, ωστόσο δεν γίνεται διαφορετικά. Πιστεύω πως τον επόμενο μήνα, που θα έχουμε περισσότερες μέρες στη διάθεσή μας θα δουλέψουμε καλύτερα και θα βγάλουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι και θα αφομοιώνουμε τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής».

Για το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής: «Νιώθω πάρα πολύ καλά στην Εθνική. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και για μένα αποτελεί τιμή να παίζω με το εθνόσημο. Έτσι πρέπει να το βλέπουν όλοι οι ποδοσφαιριστές και όποια στιγμή και αν τους ζητηθεί να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα. Για να έχει επιτυχία μία ομάδα χρειάζεται να υπάρχει ομοψυχία και να παίζει ο ένας για τον άλλο. Θεωρώ πως σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό συμβαίνει αυτό στην Εθνική. Έχουν έρθει νέα παιδιά που είναι καλοί χαρακτήρες και δεν πιστεύω πως θα υπάρχει πρόβλημα με αυτό».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Ρεχάγκελ και Σάντος: «Τα τελευταία χρόνια δεν ήμουν στις κλήσεις του κυρίου Ρεχάγκελ, οπότε θα ήταν καλύτερο να μη μιλήσω. Ο νέος προπονητής θέλει κατοχή της μπάλας, πολλή κίνηση και να ελέγχει η ομάδα τα παιχνίδια, προκειμένου να τα οδηγεί εκεί που θέλει».

Για το νέο «αίμα» της Εθνικής: «Έχει γίνει μία προσπάθεια να προωθηθούν νέα παιδιά. Κατά την άποψή μου θα έπρεπε να παίζουν ακόμη περισσότεροι Έλληνες στις ομάδες μας. Ταλέντο υπάρχει, είδαμε χθες τον Φετφατζίδη, τον Νίνη, τον Κονέ, τον Γεωργιάδη, ενώ υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν».

Για το παιχνίδι με τη Μάλτα στις 26/3: 
«Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Την τελευταία φορά που παίξαμε στη Μάλτα δυσκολευτήκαμε πολύ. Θα πάμε εκεί να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε να κερδίσουμε για να αυξήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης στα τελικά του Euro 2012».

Για το αν συμφωνεί με όσους θα θεωρήσουν αποτυχία τη δεύτερη θέση στα προκριματικά:
 «Η ομάδα θέλει να παλεύει για το καλύτερο που μπορεί. Οπότε θα συμφωνήσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου