Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η γυναίκα-αράχνη πίσω από τη δολοφονία του άρχοντα της Μυκόνου

Πίστεψε πως μπορούσε να σχεδιάσει το τέλειο έγκλημα, με θύμα τον άλλοτε άρχοντα της Μυκόνου και λεία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ... Στο μυαλό της έστησε ένα πανούργο σχέδιο, «στρατολόγησε» τον εραστή της και έναν φίλο του για τη «βρόμικη» δουλειά, κατασκεύασε το άλλοθί της και σκέφτηκε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Νόμισε όμως πως τα κατάφερε, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή η ψηλή ξανθιά χορεύτρια μπήκε στο στόχαστρο των αστυνομικών ως η Νο 1 ύποπτη για τον φόνο του 73χρονου επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη...



Τελικά το «τέλειο έγκλημα» για την 28χρονη Μαργαρίτα Πιατέκ από την Πολωνία κράτησε μόλις 45 ημέρες, αφού το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης συνελήφθη στο χωριό της και αναμένεται εντός των επομένων ημερών να εκδοθεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε τη δολοφονία του επιχειρηματία με στόχο τα χρήματα που εκείνος έκρυβε στο χρηματοκιβώτιό του.
«Είναι σκληρή γυναίκα... Ηθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, γι’ αυτό και ήταν μπροστά στο σκηνικό της δολοφονίας», υποστηρίζουν τώρα οι αστυνομικοί.
Οπως αναφέρουν, ο Ζουγανέλης είχε κλείσει εισιτήρια προκειμένου στις 11 Νοεμβρίου να πάει μαζί της στην Ταϊλάνδη. Κατά σύμπτωση εκείνη την ημέρα η Μαργαρίτα συνελήφθη στην Πολωνία, όπου είχε ταξιδέψει και κρυβόταν αμέσως μετά το έγκλημα.

Η γυναίκα-αράχνη της Μυκόνου ήρθε πριν από χρόνια στην Ελλάδα αποφασισμένη να ξεφύγει από τη φτώχεια. Ηταν ένα κορίτσι με ωραίο σώμα και κάποιες υποτυπώδεις σπουδές χορού, που λίγο μετά τα είκοσι της χρόνια έφυγε από την Πολωνία για να κυνηγήσει το όνειρο... Αρχικά εργάστηκε ως στρίπερ σε νυχτομάγαζα της λεωφόρου Συγγρού, στη συνέχεια χορεύτρια σε ένα από τα πιο hot clubs της Μυκόνου, για να καταλήξει ερωμένη του άρχοντα της Μυκόνου Μίμη Ζουγανέλη. Μπορεί να τη χώριζαν περίπου 50 χρόνια από τον ηλικιωμένο αλλά πάμπλουτο επιχειρηματία, το τελευταίο όμως που την ενδιέφερε σ’ αυτή τη σχέση ήταν ο έρωτας και το συναίσθημα...

Οι τολμηρές φωτογραφίες της Μαργαρίτας 


Τα τελευταία τρία χρόνια η ψηλή ξανθιά χορεύτρια από την Πολωνία είχε σταματήσει να δουλεύει. Τη συντηρούσε οικονομικά ο 73χρονος φίλος της και ζούσε μοιράζοντας μαζί του τον χρόνο της στη Μύκονο, την Πολωνία και την Ταϊλάνδη. Ολοι στο νησί γνώριζαν ότι η 28χρονη ήταν άγριο θηλυκό. Σκληρή σαν πέτρα, κατάφερνε να διεισδύει στους κύκλους των celebrities, να κάνει παρέα ακόμη και με πάμπλουτούς Σαουδάραβες, που άπλωναν χρυσάφι στα καλλίγραμμα πόδια της για να περάσουν λίγες ώρες μαζί της. «Επλαθε διάφορες δακρύβρεχτες ιστορίες στο μυαλό της και ζητούσε χρήματα από ευκατάστατους Μυκονιάτες», περιγράφει άνθρωπος που τη γνωρίζει καλά. Ακόμη συζητιέται στη Μύκονο το αριστοτεχνικό σχέδιο που έστησε πριν από έναν χρόνο για να πάρει περίπου 25.000 ευρώ από έναν ηλικιωμένο κύριο. Ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριζε πως ο πατέρας της -που κανείς τελικά δεν ξέρει αν ήταν ή όχι στρατιωτικός, όπως η ίδια δήλωνε- είχε πεθάνει στην Αυστραλία και ζητούσε χρήματα για να μεταφέρει τη σορό του στη Γερμανία. Μια παρόμοια ιστορία ακούγεται πως είχε πει και στον μακαρίτη τον Ζουγανέλη προκειμένου να του αποσπάσει 15.000 ευρώ για μια δικαστική διαμάχη που υποτίθεται πως είχε με τον αδερφό της που ζει στη Γερμανία.


Η πανύψηλη Μαργαρίτα δεν είχε ταμπού στην προσωπική της ζωή. Η αστυνομία βρήκε στο σπίτι της δεκάδες φωτογραφίες της σε προκλητικές στάσεις στην παραλία, σε σκάφη, σε σπίτια, παντού. Αφηνε τους εραστές της να την απαθανατίζουν και όταν έφυγε βιαστικά για την Πολωνία μετά τον φόνο, άφησε τις φωτογραφίες πίσω της. Με τον 73χρονο Μίμη Ζουγανέλη γνωρίστηκαν το 2007 σε μπαρ της Μυκόνου όπου δούλευε ως χορεύτρια. Ο ηλικιωμένος επιχειρηματίας την είχε ερωτευτεί, όμως δεν ήθελε να εμφανίζεται μαζί της γιατί ήταν ιδιαίτερα διακριτικός. «Ακόμη και στη βίλα του, στο Γλυφάδι, είχε τον δικό της χώρο στον ξενώνα. Ποτέ όμως δεν την εμφάνιζε στις παρέες του», αφηγείται φίλος του Μίμη Ζουγανέλη και συνεχίζει: «Ακόμη και στην Ταϊλάνδη που πήγαιναν μαζί έμενε σε άλλο δωμάτιο ή και σε άλλο ξενοδοχείο. Ισως γιατί κάτι ήξερε ο Μίμης. Ισως γιατί κάτι φοβόταν».


Γύρισε την Ευρώπη με ένα Audi

Από την ημέρα που γνώρισε τον bon viveur Μίμη Ζουγανέλη η καθημερινότητά της άλλαξε. Εκοψε τους χορούς, πέταξε τα προκλητικά ρούχα και προσπάθησε να ακολουθήσει τη δική του τη ζωή, αλλά ο ίδιος πάντοτε την κρατούσε διακριτικά σε απόσταση. «Μπορεί να είχαν μια σχέση τριών ετών, όμως ανάμεσά τους υπήρχε μια ελευθερία», εξηγεί φίλος του Μίμη Ζουγανέλη και συνεχίζει: «Ακουσε πως ο Μίμης πούλαγε ό,τι είχε και δεν είχε και έκρυβε τα χρήματα στο σπίτι. Είχε σηκώσει ακόμα και τις καταθέσεις γιατί φοβόταν την κατάρρευση των τραπεζών... Ισως να της το είχε πει και ο ίδιος...».

Στο μυαλό της μπήκε η ιδέα να του πάρει τα χρήματα. Τα λεφτά, ψιθυρίζεται στο νησί, ήταν πολλά. Αγγίζουν -λένε- το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ενας μικρός θησαυρός που θα εξασφάλιζε στη Μαργαρίτα τη ζωή που επιθυμούσε. Επρεπε, λοιπόν, να τα κάνει με κάθε τρόπο δικά της. Στην Πολωνία όπου βρισκόταν από το τέλος του καλοκαιριού άρχισε να εξυφαίνει το δολοφονικό της σχέδιο. Με τη βοήθεια του νέου της εραστή και ενός συμπατριώτη φίλου της αγόρασε ένα κινητό τηλέφωνο με πολωνικό αριθμό για να το χρησιμοποιήσει ως άλλοθι, μπήκε στο μαύρο Audi με τις ξένες πινακίδες και μέσω Γερμανίας, Σερβίας και Σκοπίων έφτασε στη Ραφήνα.

Με πλοίο πήγαν στη Μύκονο και αφού εντόπισαν τον άτυχο 73χρονο στη βίλα του στο Γλυφάδι, τον βασάνισαν μέχρι θανάτου, άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν. Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και με εντολή του αστυνομικού διευθυντή Γρηγόρη Μαντούση συστάθηκε ειδική ομάδα με συντονιστές τον διοικητή Ασφαλείας Σύρου Κλέαρχο Καπούτση και τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Θήρας αστυνόμο Α’ Δημήτρη Παντελή για την άμεση εξιχνίαση του εγκλήματος.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα κατάλαβαν ότι Νο 1 ύποπτη είναι η 28χρονη Πολωνέζα φίλη του. Αν και η ίδια υποστήριζε ότι δεν είχε έρθει στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε πως στις 4 Οκτωβρίου πέρασε από τα Σκόπια στη χώρα μας και δύο ημέρες αργότερα το μαύρο Audi με τους ίδιους επιβάτες βγήκε από την Ελλάδα.

Επίσης, από την ανάλυση υλικού από κάμερες διπλανής οικίας διακρίνονται οι φιγούρες των τριών λίγο πριν από την εισβολή στη βίλα Ζουγανέλη, ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται ότι το τηλεφώνημα στον 73χρονο από το πολωνικό κινητό της δεν έγινε από τη χώρα της αλλά από το κέντρο της Μυκόνου... Αν και το τρίο έχει συλληφθεί, τα χρήματα δεν έχουν βρεθεί πουθενά, ενώ μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών θα μεταβεί στην Πολωνία για να μεταφέρει τους συλληφθέντες ύστερα από αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή τους
στη χώρα μας.




ΠΗΓΗ:  totefteri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου