Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η γραφειοκρατία εμπόδιο και στις δωρεές

Η γραφειοκρατία εμπόδιο και στις δωρεές


Η γραφειοκρατική πραγματικότητα στην Ελλάδα, αποτρέπει τους δωρητές, παραδέχθηκε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Ζώη, για την τύχη της πρότασης του Ιδρύματος Νιάρχου που αφορά δωρεά μηχανήματος για μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας αξίας 750.000 ευρώ.

Ο ερωτών βουλευτής σημείωσε ότι δεν υπάρχει μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, άλλο νοσοκομείο με μονάδα εντατικής παίδων και ότι επίσης εδώ και σχεδόν ένα χρόνο δεν έχει δοθεί απάντηση του υπουργείου στην πρόταση του Ιδρύματος, αν και αποδέχθηκε τη δωρεά ως υφυπουργός η Φώφη Γεννηματά.

Ο υπουργός θύμισε ότι λόγω γραφειοκρατίας, αλλά και ελλείψεων στα νοσοκομεία, χρειάστηκαν τρία χρόνια για να κατευθυνθούν τα 30 εκατ. ευρώ που δώρισε ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου στον «Ευαγγελισμό» και άλλα τόσα για τη δωρεά του ΟΠΑΠ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

«Δεν είμαι δημαγωγός για να έρθω και να δεσμευθώ», έσπευσε να απαντήσει ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «αν έλθει το νοσοκομείο και μου πει ότι μπορεί να πάρει το μηχάνημα σε δύο χρόνια, θα πω όχι στη δωρεά».

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι γίνονται δεκτές δωρεές χωρίς να υπάρχει η υποδομή κα τα μηχανήματα μπαίνουν στις αποθήκες για να ακολουθήσει η κριτική από τα ΜΜΕ, ενώ επανέλαβε ότι από την πλευρά του θα εξασφαλίσει το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για τη μονάδα της Λάρισας.

Όμως, συμπλήρωσε, πέρα από τους έξι γιατρούς και δεκαέξι νοσηλευτές, απαιτούνται 500.000 ευρώ για εξασφάλιση του κατάλληλου χώρου και λειτουργική δαπάνη 10.000 ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου